31/5/11

Formatge: Carré

Carré de l'Est

Aquest formatge, industrial o de cooperativa, d'escorça neta, té forma quadrada i gaudeix d'una màxima popularitat a les regions orientals de França.


Característiques: suau i granulat quan està tendre, queda quasi líquid quan madura. Té un sabor salat i l'escorça ataronjada i gomosa amb un cert matís a bacon fumat. Els que estan coberts amb fong blanc són més suaus.


Consells de degustació: Untar aquest formatge semicurat en el pa i acompanyar-lo de vins afruitats lleugers, com un Châteauneuf du Pâpe o un Gigondas.


França: Champanya i Lorena
Maduració: al voltant de 3 setmanes
Pes i forma: 125g.-250g. quadrat
Dimensions: D.10 cm. a 3,5 cm.
Llet: vaca
Classificació: Semicurat
Productor: varis

Cata del Carré de l'Est:

És un formatge amb l'escorça blanca, la qual cosa li confereix un gust més pronunciat d'humitat.  Salat i de sabor més pronunciat, fruit de la seva maduració. Et deixa un gust a la boca persistent. Untat amb un pa de coca queda molt bo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario