6/6/11

Formatge: Tetilla DO

Aquest formatge del nord-est d'Espanya és molt conegut dins i fora del país pel seu aroma dolç i la seva inconfusible forma. La producció original a la granja s'ha substituït quasi totalment per una indústria formatgera.
 
Característiques: Està llest pel seu consum en tan sols set dies, quan l'interior groc intens i brillant està dolç, net, mantegós i untuós. Al madurar, el Tetilla es fa més ferm i elàstic i deixa en boca un sabor un xic àcid.

Consells de degustació: És deliciós al final dels àpats, amb codony o purè de poma.

Espanya, Galícia
Maduració: almenys 7 dies
Pes i forma: 500-1'5 Kg,  cono aplanat
Dimensions: D. 9-15 cm
Llet: Vaca
Classificació: Semicurat
Productor: Varis

Com a cata particular, l'he trobat de textura tova, mantegosa, amb un punt àcid que recorda a la llet, salat suau, amb una pasta ferma, sense forats o molt poquets i repartits regularment, de color blanc-marfil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario