29/7/11

Gastronomia russa

Pa amb mantega
La seva gastronomia és molt variada.  Farem una pinzellada a alguns dels seus plats, concretament els que he tingut el plaer de degustar.

Amanida russa
Començarem pel zakusi, que significa entrants. Aquí trobariem des de bolets, que els russos adoren, fins a peixos fumats (salmó, bacallà...), encurtits (com cogombrets en vinagre), arengades i amanides russes acompanyades de maionesa.

Borsch
Schi
El següent plat, piervoye, que vol dir el primer, és una sopa, element quasi obligatori en el seu dinar. Tenim la schi, que és una sopa de col, generalment servida amb nata líquida i la borsch, que a més porta remolatxa, cosa que li confereix el característic color vermell i carn (vedella) i altres verduretes tallades fines (carrota, cogombre...)

Kotlieti pa kievski
Escalopa amb patata bullida
Ara ja passem al vtaroye, és a dir, el plat principal. Aquest pot ser el bou al Strogonov, que és carn de bou molt feta cuberta d'una salsa feta de nata líquida i ceba. També cal anomenar els Kotlieti pa kievski, són petxugues de pollastre farcides de mantega i arrebossades.
Estofat de vedella autoctona
Tapa de pa de pizza

Després arriba el moment del té, chai per ells, que pot anar acompanyat d'uns blinchki, que és una petita crepe cuberta d'ingredients dolços (mel, crema de llet...). També acompanyen el té amb galetes dolçes amb confitura, pastissos i merengues.

Pastís de merenga amb pinya
Mousse de nata
blinchki de crema de llet





No hay comentarios:

Publicar un comentario