22/10/11

Formatge: Provolone

Aquest formatge de pasta filata es produeix Dolce, amb quall líquid de vedell i Piccante, amb quall de cabrit. Té la denominació d'origen protegida Valpadana.

Característiques: El Dolce és elàstic, suau i abellutat i amb un sabor dolç, lleugerament salat, a mantega i llet.
El Piccante és dens i compacte, granulat, acre i salat, amb tocs de nou moscada.

Consells de degustació: Proba'l amb fruits secs i peres. Agafa el Dolce en plats suaus i el Piccante en altres més forts. Serveix-lo amb Freisa d'Asti o Lambrusco Secco di Sorbara (un tint espumós).

Itàlia: Emilia-Romagna
Maduració: 1-2 mesos
Pes i forma: 1-100 kg., salami, pera, meló o mandarina
Dimensions: varies
Llet: vaca
Classificació: Semicurat
Productor: varis

Cata: nosaltres hem probat el Dolce, de gust suau, molt fi i gomós. Perfecte fet a la planxa amb un xic d'orenga al damunt, sobrassada o bacon. Ideal també com a acompanyament d'un bon entrecot o pel farciment d'uns burritos amb xampinyons i xoriç ibèric. Una delícia. És un formatge molt versàtil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario