28/10/11

Formatge: Rocamadour AOC

Aquest formatge es coneixia amb el nom de Cabécou de Rocamadour, però quan va obtenir la condició d'AOC al 1996 es va quedar amb Rocamadour. Aquest canvi de nom marca la diferència amb els formatges Cabécou que no es fabriquen a la regió i que, per tant, tampoc poden portar l'etiqueta d'AOC.

Característiques: Amb una pasta tendra i cremosa, gust suau a llet i deliciós gust dolç a fruits secs a la boca.

Consells de degustació: Serveix-lo amb figues i un vi tint afruitat i robust, preferiblement de la regió de Cahor.

França: Aquitania
Maduració: 1-3 setmanes
Pes i forma: 30g, disc
Dimensions: D. 1'5cm a 4'5cm.
Llet: Cabra
Classificació: Fresc madurat
Productor: Varis

Nosaltres, en el cas del productor, vam fer servir els de l'Étoile du Quercy i Étoile du Vercors, ja que ens van portar una safata de mimet amb formatges de l'Étoile.
Hi havia un Saint-Marcellin, el Rocamadour i el Bouchon Lyonnais (mini-rulos), tots elaborats amb formatge de cabra.
I també hi havia un formatge d'ovella, el Palet des Causses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario