9/5/12

Gastronomia Tailandesa

Ratllant el coco
La gastronomia tailandesa és molt variada, especiada i picant, amb una gran mescla de sabors i olors i sempre elaborada amb productes frescos. És una cuina molt equilibrada quant a sabors.

Diuen que és una de les millors cuines del món, jo no sé si serà així o no, la qüestió és que, entre l'exotisme dels seus paisatges milenàris i l'aroma dels seus menjars, et captiva totalment.

L'ingredient principal de la seva cuina és l'arrós, ja que tenen molts camps d'arrós a les seves terres. L'arrós se serveix fregit o simplement blanc. És quasi present a gairebé tots els àpats, com a la majoria de cuines asiàtiques. L'arrós que es cultiva a Tailàndia és l'arrós de gessamí, el qual està molt ben cotitzat, el seu gra és molt aromàtic. També acompanyen alguns plats amb arrós glutinós.

Altres ingredients que també es fan servir comunment són les guindilles, alls, fideus, llet de coco, salsa de peix, llima i tamarinde.

Per endolcir fan servir sucre de coco. Podem veure part de l'elaboració a les diferents imatges. El fan ratllant el coco, després el bullen per eliminar-ne l'aigua, el couen fins que agafa un color més torrat i  finalment l'assequen per a fer-lo servir per endolcir. Es venen en bosses en forma de rocs petits de coco. És bo, sembla un caramel de coco super dolç, això si.


Mango acabat de collir de l'arbre
També fan servir molts condiments com el curry verd o el curry vermell tailandès, que s'elabora amb coriandre i pebrots verds. A més de la nou moscada, la cúrcuma, cardamom, gingebre, anís...
La cuina tailandesa barreja cinc sabors fonamentals: dolç, picant, agre, amarg i salat.
Normalment els plats tailandesos es mengen amb coberts, a excepció de la sopa de tallarines.
De sopes també se'n mengen moltes a la seva cuina. Són caldos clars, lleugers i amb pocs fideus.
Botifarres i pinxos

Com a carns utilitzen pollastre i porc.
El pollastre te'l presenten en forma de brotxeta amb curry vermell a la planxa i també en forma de cuixetes ben rosses també amb curry vermell i all, delicioses.

Inclouen també molts peixos, a la graella i arrebossats.

Alguns dels seus plats són:


Khao Pad: Aquest arròs fregit és un dels plats més comuns a Tailàndia. Normalment es fa acompanyat amb pollastre, vedella, gambes, porc, cranc, coco, pinya o verdures.
Ous i botifarres
 
Phad Thai Khung: Un dels plats que més fama han adquirit a nivell popular és l'anomenat "pad tai" que s'elabora amb fideus fregits acompanyats de brots de soja en un brou que prèviament s'ha preparat amb salsa de peix, suc de llima, bitxos, aigua de tamarinde, escalunya i sucre. Finalment en algunes ocasions aquesta delícia culinària sol anar amanida amb trossos de pollastre, gambes, porc i quallada de soja groga.
També trobem els Phad thai noodle, que són fideus fregits tailandesos.
 

Kao neaw: arrós glutinós, el posen com a acompanyament de carns.

Satay: brotxeta, la que nosaltres vam provar era de pollastre, molt bona :)

Nuea: vedella, la única que vam intentar menjar era una de molt picant amb salsa. No vam poder, entre el picant i l'especiament. Massa forta.

Com a postres sempre ens servien fruita, ja que era realment dolcissima, era mel. 
Disposen d'un gran assortiment de fruites exòtiques, i és que tenen el clima a favor. 
Des de litchis, pinya, plàtans baby, síndria, mango, mangostàn, rambutà, taiot, papaia, pitahaya blanca i vermella...

També vam provar una espècie de crèpes feta amb fils de fruita, ja em va agradar.

I una de les coses que vam menjar en el bufet del migdia un parell de dies va ser la tempura japonesa, suposo que també adopten menjars d'altres països. 

Per beure hi havia una cervesa tailandesa de producció local,  la Singha, bona, segons el meu xicot. És la més popular i coneguda a Tailandia.
Tot i que també tenen la Chang, que és un xic més forta i barata i la Leo, que és la segona marca de la Shinga, és més suau i econòmica.
I per acompanyar la cervesa que millor que uns xips de iuca. Eren bonissimes i són sanes, gens olioses i a un preu super econòmic, sobretot en comparació amb el que et cobren aquí, que t'ho serveixen en plan delicatessen :)
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario