24/5/12

Iogurts artesans

Iogurtera
Avui us mostro uns iogurts artesans que hem fet, amb la iogurtera però!
Els vam fer diumenge passat i ahir els vam provar i són bonissims i senzills de fer. Nosaltres vam decidir a fer-los, en part perquè tenim un excedent de llet i és una bona manera de fer-ne un bon ús. Els iogurts són sans i bons.

Ingredients:

1 iogurt grec o del tipus que es vulgui, però millor que tingui un xic de nata.

Elaboració:

S'agafen els pots de vidre de la iogurtera, s'hi posa un dit de iogurt grec i s'acaba d'emplenar amb llet fins a dalt, tot remenant bé per tal que no quedi cap grumoll. Nosaltres vam fer servir llet sencera, es pot fer amb llet semi o desnatada també.
Es tapen amb el tap que ja porten els pots.
S'endolla i es deixen fermentar durant 8 hores.
Una vegada fermentats es posen a la nevera i tens fins a deu dies aproximadament per consumir-los.

La textura queda perfecte i el força gust de llet.

1 comentario:

  1. I no hi heu de posar també llet en pols?
    Jo tinc una iogurtera de Moulinex i per fer-los necessito 1L. de llet sencera o semi, 1 iogurt i 3 cullerades de llet en pols, remenar-ho tot fins que no qudi cap grumoll i després deixar-ho fermentar entre 8 i 15h.
    Algú sap com fer iogurts de xocolata?

    ResponderEliminar