21/9/12

28ª Mostra de Vi de l'Empordà

L'11 de setembre, per la nostra diada, coincidint que feien la Mostra del Vi de l'Empordà vam assistir a una cata que organitzava la Jove Confraria dels Caves i Vins de l'Empordà. Un enòleg de la confraria, Jordi Quintana, va ser qui ens va explicar amb un llenguatge per a inexperts les bases d'un bon tast de vins. També vam aprendre com agafar la copa amb la mà, a moure-la i a dominar la vista i l'olfacte abans de fer el primer glop. Amb un to relaxat vam anar provant els diferents vins, concretament tres vins de l'Empordà: un Oliveda Blanc de Capmany, un Maragda Rosat del Mas Llunes a Gariguella i un Oriol Negre de la Vinya dels Aspres de Cantallops. En aquest ordre, perquè val més començar pels vins suaus i passar progressivament als més potents. I com a extra aquest dia vam poder provar també un vi negre: l'Heus de La Vinyeta de Mollet de Perelada.

Durant el tast de vins principalment vam posar en pràctica els sentits:

- Vista: L'enòleg comentava que observant el color del menisc (la part més allunyada de la copa inclinada) permetia saber l'edat d'un vi.

- Olfacte: Quant als vins i olors, el vi blanc fa olor de cítrics i flors tropicals, de pa i mel amb els rosats i de fruita vermella en una copa de vi negre.

-Gust: l'últim pas és prendre el vi, aquest es pot escopir en un decantador o beure'l. I és aquí on s'han de notar aromes a fustes si el vi és negre o aromes més suaus, de poma, maduixa o altres fruites si el vi és blanc o rosat.

Tota una experiència més tot passejant per aquesta 28ª mostra tan maca que fa la meva cuitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario