28/9/12

Nous de California

Nous de Califòrnia col.labora al blog. I ha tingut la gentilesa d'enviar-me varis paquets de nous envasades. A més d'un llibre de receptes fetes per cuiners amb estrella Michelin.
Gràcies a Nous de Califòrnia tindrem el plaer de provar els paquetets que m'han enviat. Paquets on hi ha la mida d'una ració, justament la quantitat de nous que tots podríem o hauríem de menjar al dia per tal d'obtenir tots els beneficis d'aquest fruit sec tan preuat.

Hi ha pocs aliments tan complets nutricionalment i bons per al cos humà com les nous.
Consumir nous és una de les maneres més fàcils que tenim per ajudar a millorar la nostra salut. Un grapat de nous al dia és una bona font de vitamina B6, àcid fòlic, fòsfor, magnesi i coure. Les nous també contenen antioxidants, com la melatonina o el seleni, que estan associats amb la reducció del risc de patir certs tipus de càncer i altres malalties cròniques.
Les nous són riques en proteïnes i no contenen colesterol. Una ració de 42,5 grams aporta 6,5 grams de proteïnes.


I és que les nous són exquisides i tan es poden menjar soles, com utilitzar-les per a elaborar una multitud de plats. Les podem posar a l'amanida, a la pasta, a un risotto i a molts postres, com ara el tan conegut brownie.

Més endavant elaborarem receptes amb les nous de Califòrnia, estigueu atents!

Ara anem a conèixer un xic més d'on provenen aquestes nous;

La indústria de les Nous de Califòrnia es concentra en una de les terres més fèrtils del planeta, la Vall Central de Califòrnia. Està constituïda per més de 4.000 cultivadors i 62 processadors, tots ells representats per la California Walnut Commission (CWC).

Els seus noguers aconsegueixen altures d'entre 24 i 30 metres, i són capaços de produir nous al llarg d'un segle.

La indústria exporta aproximadament un 45% de la seva collita. Els seus mercats principals són Espanya, Alemanya, Japó, Korea del Sud, Itàlia, Canadà, Israel, Turquia i Xina.

A Espanya, un dels majors consumidors mundials d'aquest gra sec, el 80% del mercat correspon a les Nous de Califòrnia.

Espanya importa cada any al voltant de 16.000 tones de nous, de les quals més de 11.000 en closca i 5.000 pelades. Aquestes dades converteixen al nostre país en un dels majors importadors de nous en closca i la cambra de nous pelades. Cal destacar que les xifres d'aquesta última modalitat han augmentat un 64% en els últims cinc anys.




No hay comentarios:

Publicar un comentario