9/12/12

Els plats del Firatast 2012

Diumenge passat, l'últim dia del Firatast, vam anar a veure i provar els diferents tasts que oferien la gran diversitat de restaurants que hi havia enguany.


Vam començar amb un copa fresca de verdura amb formatge. Tenia un gust peculiar, el més bo era l'espuma de formatge, feta amb sifó. La veritat és que no vaig saber identificar ben bé les verdures que contenia, hi notava un gust com a suc de poma que no em va acabar de convèncer. Pel color m'esperava una espècies de crema de carbassa i em va decebre.


No obstant, d'aquest mateix restaurant, el Girum, vam provar un iogurt de bacallà amb tomàquet, que em va agradar molt, tan la textura flonja que tenia com el gust fi i delicat. Una excel.lent presentació, un tast original.


Seguidament vam provar, del Restaurant Sant Martí, un estofat de senglar amb bolets. Perfecte. Una carn molt melosa, es desfeia, molt ben cuinada i una ració maca, acompanyada amb bolets i una mica de pa per a la salsa. Una delícia per aquells que els hi agradi la carn de caça.


També vam tastar un ravioli, de Come in Italia, farcit de gorgonzola i nous. Molt bo. No en tenim foto perquè ens el vam cruspir al volt :)

Dels Artesans de l'Abel vam agafar un pinxo català amb bull de castanyes, botifarra de bolets, bull de fruits secs i formatge blau, amb una oliva a la punta i un got de fanta de llimona. És un dels tasts que menys em va agradar, l'oliva ben seca de tenir-la fora i la fanta esbravada :(


La mitja hamburguesa amb allioli i melmelada de bitxo Del Pot Petit, molt bona!



Un dels tasts que més ens va agradar va ser les croquetes d'Art Croq. Tenien un gran varietat de sabors bonissims i originals. Recent fregides, les vam provar de gorgonzola i nous, foie i ceps (una de les millors), rostit de pollastre, pernil ibèric, formatge cabrales (un altre de les millors), espinacs amb formatge Idiazabal, sobrassada i formatge de Maó i una de botifarró txangurro a la donostiarra.


De la Unió de Pagesos/Terra Pagesa vam provar la cua de vedella ecològica sense os de Pirinat amb formatge d'ovella de Mas Mercè. Una carn molt tendra i ben combinada amb el formatge.

I com a postres no podia faltar un gelat de Rocambolesc. Un meravellós gelat de recuit d'ovella ripollesa amb dolç de llet d'ovella, guaiaba i núvol de sucre. Una presentació espectacular. Un gust finíssim del recuit i el que no m'hi va agradar tant va ser la combinació amb la guaiaba, però suposo que forma part de la gràcia. Tot i així em va encantar!


Ja per acabar, ho vam fer amb un mini xuixo de xocolata, amb una de les puntes banyades i farcit de xocolata, de la pastisseria Margenat.


I ara sí que finalitzem la relació de tasts amb, del Tot Natural Formatges Artesans, un got de llet d'ovella. Era bona, més forta que la llet de vaca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario