5/3/13

Botifarra dolça amb poma

Avui us presento un plat típic de l'Empordà, la botifarra dolça amb poma.
Es tracta d'una botifarra elaborada amb carn de porc i sucre. Se sol acompanyar amb poma. Anem a veure'n la recepta!

Ingredients per a dues persones:

  • 2 botifarres dolces
  • 2 pomes Golden
  • 4 cullerades de sucre
  • pela d'una llimona
  • 2 branques de canyella
  • aigua
  • algunes llesques de pa 

Elaboració:

Agafem una llimona, la rentem bé i la pelem. En una cassola hi posem les dues botifarres, la pela de la llimona, dues branques de canyella i quatre cullerades de sucre. Cobrim amb aigua que quedi fins a la meitat de les botifarres i ho deixem coure a foc lent.
Paral.lelament, rentem les dues pomes, les pelem i les tallem a làmines.
A mitja cocció de les botifarres hi afegim la poma que vagi agafant color.
Quan tenim ja la botifarra cuita, que ja ha agafat un color més rosat i la poma ben caramelitzada, emplatem. Veiem que encara queda suc a la cassola, aleshores tallem unes fines llesques de pa, en aquest cas provençal, i les passem pel suc volta i volta, que quedin ben empapades.
Servim la botifarra amb la seva poma d'acompanyament i algunes llesques de pa impregnades d'un suc dolç i bo aconseguit gràcies a la poma i el sucre.


Un plat deliciós!!!!!!!!!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario