19/10/15

[#London] @CamdenMarket : Camden Lock Market


Si una cosa teníem clara abans d'anar a Londres, era que els anomenats food markets (mercats de menjar) eren de visita obligatòria. Pel que vam poder veure, n'hi ha una gran varietat, i és que fa molts anys que Londres acull una gran riquesa de cultures on en la majoria de casos, un dels seus eixos centrals n'és la seva gastronomia.


Ja el primer dia vam poder veure que un food market de barri era una cosa molt habitual, que es podia trobar a qualsevol barri de la ciutat.


Però potser d'entre tots els food markets, crec que no m'equivoco si us dic que n'hi ha alguns que són de visita obligada per sobre la resta: Camden Lock, Borough, Old Spitafields, Portobello, Covent Garden i Ledenhall. Segur que d'aquesta llista se'n poden afegir o treure i és que si comences a buscar-ne, acabes trobant que tots tenen el seu encant i coses interessant per veure i tastar.


Nosaltres malhauradament no hi vam poder anar a tots, tot i que les ganes no hi faltaven!
En aquest post us parlarem del dia que vam anar a Camden Lock Market. Es tracta d'un food market immens situat al nord de la ciutat, sortint de l'anella principal, just al costat de Regent's Park i el zoo municipal. Vam aprofitar a anar-hi amb un servei de lanxa turística que sortia des de Little Venice, passant pels canals i amb destí final a Camden. Va ser pujar a la lanxa i va començar a ploure amb unes bones ganes.


Un cop vam arribar-hi, en ple xàfec, vam haver d'eixoplugar-nos sota un porxo, sort que dúiem els nostres impermeables. Com que no semblava que hagués de parar, finalment vam haver de sortir a fer una volta per totes les parades amb els nostres colorits impermeables, com dos ET's, això sí, un de verd i l'altre rosa, que el blanc ja no es porta massa ;)


La veritat és que després del primer cop d'ull, tot i haver fitxat algunes parades, l'elecció ens va resultat complicada, ja que com més parades veiem, més i més coses interessants trobàvem. Una nota curiosa d'allà, és que moltes parades t'oferien un petit tast dels plats que oferien, que tot sigui de pas, a aquella hora del migdia i si vens amb gana, et pot fet precipitar i tirar-te sobre la primera cata que hagis trobat bona.


Al mercat hi havia tot tipus de menjar, us podria estar enumerant-ne els tipus i nacionalitats diferents durant una bona estona, i és que era un plaer passejar-hi la vista i veure'n el contrast de colors i aspectes, per no dir l'assalt olfactiu que suposava tanta varietat. Hi havia parades de truita de patata espanyola; de kebabs i falafels; d'hamburgueses d'ànec rostit, batuts de fruita natural; de pop; de menjar xinès; de menjar tailandès; de fideuà i arrossos; de guisats variats; i com diria aquella cançó dels Lax'n Busto, "...en podria estar dient tota la nit".


Nosaltres al final ens vam decantar per una parada anomenada 'Argentine Steaks & Burgers', on en vam agafar el menú Argentine Steak Sandwich, que consistia en un bistec al grill amb canonges, tires de col lombarda, pebrot vermell i salsa de chimichurri servit en un pa de xapata i d'acompanyament d'unes patates fregides "rústiques" amanides amb salt i mantega Rosemary.


Així que paguem les 5 lliures que costava cada entrepà i juntament amb la nostra carn argentina, les nostres cares de felicitat i la gana que ja dúiem a sobre, va parar de ploure i va sortir una mica de sol, el que ens va permetre menjar més tranquil·lament.


Amb l'estómac ple i aprofitant que havia parat de ploure, vam decidir acabar de fer una volta pel mercat per si vèiem alguna parada on hi hagués postres per rematar l'àpat i va ser quan ens vam adonar que havíem tornat a pecar de guiris, i és que al passar per un carreró lateral que donava a una altra plaça, vam descobrir que tot just havíem vist la meitat del mercat, ja que allà hi havia moltes més parades de menjar variat, amb tant bona pinta o millor que tot el que ja havíem vist.


Doncs res, ens va quedar una molt bona sensació del mercat de Camden Lock, totalment recomanable, amb moltíssima varietat per escollir i no cal dir que moltes amb ganes de tornar-hi!  

No hay comentarios:

Publicar un comentario