6/8/12

Excel.lents productes de "La Chinata, Compañia oleicola Siglo XXI, S.L"

L'empresa La Chinata ha tingut la gentilesa d'enviar-nos uns quants productes gourmet dels quals disposa, ja que no només elaboren oli d'oliva verge extra.

L'Origen de la Chinata:La història de La Chinata comença el 1932, quan els seus avantpassats van començar a moldre les olives procedents de la seva comarca, la Serra de Gata. En aquella època s'obtenia l'oli en almàsseres molt rudimentàries. Les olives s'introduïen en els molins de pedra  per ser triturades i s'aconseguia una pasta que posteriorment s'introduïa en una premsa per treure l'oli d'oliva. Es formaven capes de pasta separades per planxes circulars en una premsa, i pressionant s'obtenia l'oli d'oliva. Després es decantava l'oli per separar-lo de l 'aigua i restes d'olives-.Avui en dia conten amb els sistemes més moderns de mòlta i premsat, que tot i ser purament mecànics poden extreure molta més quantitat d'oli de les olives, d'una manera neta i controlada per a garantir la qualitat de l'oli d'oliva verge extra.Conscients de la creixent inquietud dels seus clients per consumir aliments sans i naturals, porten molts anys fabricant una línia de productes d'alta gamma que engloben sota la marca "La Chinata Seleccions de Gourmets". Són sobretot productes elaborats amb el seu millor oli d'oliva verge extra, però també han afegit recentment diversos vinagres, mels, sals, etc.Seguint a l'ús que li donaven les antigues civilitzacions a l'oli d'oliva, han desenvolupat una àmplia gamma de productes de cosmètica basats en les propietats naturals de l'oli d'oliva verge extra. La seva experiència extensiva -quatre generacions- en fer oli d'oliva verge els ha proporcionat el coneixement necessari d'aquest producte per aprofitar-lo al màxim com a component en cosmètica.D'altra banda, atenent les demandes de la restauració moderna, ja fa molts anys que investiguen el procés de fregit amb diferents olis, i fruit d'aquesta investigació exhaustiva, han llançat al mercat diversos olis vegetals d'ús professional destinats a cobrir les necessitats de tot tipus de fregits en la restauració professional i en la indústria alimentària.
 
Nosaltres, concretament vam rebre:

- Sal d'Himalaya condiment Barbacoa: Condiment de carns a la planxa, barbacoes i rostits. Enriqueix brous i pastes.

- Sal d'Himalaya condiment cítric: Condiment de peix i marisc que aporta un sabor aromatitzat i refrescant.

 
 - Mousse de tomàquet: Una emulsió fina de
tomàquet elaborada amb oli d'oliva verge extra.






- Amaniment de mel i mostassa: Deliciós amaniment a base d'oli d'oliva verge extra, vinagre, mel i mostassa.



 En pocs dies elaborarem diferents receptes emprant cadascun d'aquests meravellosos productes, que ja tenim ganes de provar-los...


1 comentario: